Strandliv, marknader m.m i Mudanya (Bursa)

Mudanya är ett perfekt ställe om man vill kombinera kultur och strandliv. Trots att det var högsäsong när vi var där upplevde vi att det var en lugn och behaglig atmosfär. När jag pratade med lokalbefolkningen var de lite nedstämda pga att det tidigare år varit betydligt fler utländska turister bla. från Tyskland, Grekland och England men pga kuppförsöket och andra oroligheter som landet nu går igenom är det förståeligt varför många väljer andra resmål men vi vet att turisterna kommer tillbaka som alltid <3
 
Både jag och Kamile gillade Mudanyas stränder även om det inte går at jämföra med turkiska syd- och västkusten. Det som drar ner betyget lite är att kommunen just nu håller på att bygga ut strandpromenaden så det var en väldigt liten plats att röra sig på om man vill ta sig en promenad. 
Det finns tre stränder att välja mellan om man bor i Mudanyas centrum. Den ena ligger precis vid Old Town och inträdet är gratis men det finns inga solstolar. Stranden är också stenig och inte så barnvänlig. Den andra stranden ligger vid den stora marknaden en bit bort från centrum. Den är också gratis och barnvänlig men blir ofta knökfull då lokalbefolkningen kommer hit under sommartiden. Jag kan rekommendera den tredje stranden (vet ej vad den heter). Den ligger också nära den stora marknaden och inträdet kostar 15 TL per person. Då ingår solstolar och parasoll. Det är inte tillåtet att ta med egen mat och dryck men vi märkte att det var många som gjorde det så vi "smugglade" in lite tilltugg och dryck vi med. 
 
 Vi tyckte att Mudanya var en mycket mysig ort. Otroligt romantiskt på kvällarna. Det finns allt från mysiga cafeer och restauranger vid strandpromenaden, försäljningsstånd där man kunde handla mat och krimskrams och tillställningar för barn. Det finns även barer och ett par nattklubbar för dem som föredrar det. 
 
 
 
 
 
Stranden vid Old Town
 
 
 
 Ett amnings- och blöjbytarställe för mödrar.  
 
 
 
 
Stranden med gratis inträde. Soma sagt väldigt mycket folk samlas hät under sommarmånaderna. 
 
 
Den stora marknaden i Mudanya. Värt ett besök!
 
 
 
 
 
 
Stranden där inträdet kostar 15 TL per person. Solstolar och parasoll ingår. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Romantiska solnedgångar i Mudanya 
 
 
 
 
 
 
 
Cafemingel 
 
Vi fick inte nog av denna damens goda potatissnurror <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Amelia:

Vad mysigt det ser ut!

Kommentera här: