Eskisehir - Sazova Parki

 Sazova parken var en av de stora höjdpunkterna i Eskişehir. Det är lätt att ta sig hit med dolmus. De avgår precis vid Eskişehirspors fotbollsarena. Inträde parken kostar inget men inträdet på Noas Ark skeppet kostar ynka 2 TL  (c:a7 kr). Vi hade hoppats på att få gå in i det fina palatset med de blå tornen men det var stängt för renovering. De blå tornen som ni på bilderna är inspiration från olika historiska torn runt om i Turkiet. T.ex Galata-tornet, Kız kulesi, Topkapı sarayı i  Istanbul och Yivli kule i Antalya. 
Det finns ett par caféer och restauranger i parken som erbjuder både frukost, lunch och middag. Vi nöjde oss med att dricka hemlagad lemonad på restaurangen. Samtidigt hade vi en fin utsikt över parken. Det finns även en hel del aktiviteter för barn. Detta är den vackraste park jag besökt i Turkiet. Välskött och välkomnande.
Precis utanför parken finns det även möjlighet att besöka ett område där man gjort miniatyrer av många av världens berömda moskéer. Vi hade också planer på att besöka djurparken i närheten men även den var stängd för tillfället.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: