Ali Nazik kebabı

Får många inlägg och mail från goa läsare som frågar efter recept på turkisk mat. Natalie frågade efter Ali Nazik kebabi, en underbart god kebabrätt som jag gjort ett par gånger både i Turkiet och Sverige. Det blev populärt kan jag lova :) Receptet har jag snappat upp från ett turkiskt matprogram som leddes av den populära koken Oktay Usta.

Det finns en del varianter av Ali Nazik men jag kör efter detta recept.

Ingredienser
5 stora auberginer
500gr turkisk yoghurt
500gr nötfärs
2 st charliston paprikor (de söta och långa varianterna)
2 st stora tomater 
4 st vitlöksklyftor
4 msk matolja
chilipeppar (kırmızı toz biber)
Salt 
Svartpeppar

Tillagning
Grilla auberginerna på en grill eller på spisplattan. Skala sedan bort det svarta skalet från auberginerna och mosa dem ordentligt i en stor bunke. Tillsätt yoghurt, krossade vistlöksklyftor och salt. Blanda ihop dessa ingredienser ordentligt.
Ta en stor stekpanna till nötfärsen och stek tillsammans med matoljan.
Tillsätt hackade charliston paprikor, chilipeppar, salt och hackade tomater. Vi får bunken fin köttfärsblandning.

Häll sedan upp aubergineblandningen på ett serveringsfat. Ovanpå aubergineblandningen häller ni köttfärsblandningen. Klart! Smaklig måltid! Afiyet olsun!


Bilder: Oktay Usta

Kommentarer:

1 Nathalie:

Tack tack 😄 gjorde detta idag blev så gott

Kommentera här: