Resan till Kastamonu

Den 25 juli reste vi vidare till staden Kastamonu. Vi fick lite smått panik då vi först inte hittade något bussbolag som åkte till Kastamonu. Jag tog det nästan för givet att alla bussbolag hade förbindelser dit från Amasya men det visade sig att bara bolaget Tokat Yıldızı åker den rutten härifrån. Det var tur att vi fixade biljetterna dagen innan annars hade det varit fullbokat. Resan till Kastamonu tog 4 timmar. Sedan tog vi en dolmuş precis utanför Otogar (bussterminalen) som sedan stannade precis utanför hotellet jag bokat. 
Vi bodde på ett hotell som hette Rugancı Hotel. Ett vanligt hotell perfekt för den som inte vill lägga reskassan på dyra hotell. Rent och snyggt, trevlig personal, fräsch frukost. Dock hade de ingen AC på rummen men vi upplevde Kastamonu som en mycket svalare stad än Amasya. Det var behagligt att vistas ute även dagtid och på kvällarna var luften frisk och skön. Vi hade inget kylskåp heller men det var inget vi brydde oss om. Vi köpte med oss kalla drycker och tilltugg varje gång vi gick upp till hotellet.
Det viktigaste med resan var ju att uppleva staden så för en så billig övernattning (60TL / enkelrum) så kan man nog inte begära så mycket mer. Vi var nöjda! Vi fick totalt fyra dagar i denna trevliga stad!

Kastamonu är markerat i blått. Vi var aldrig uppe vid kusten utan i mitten av provinsen där stadskärnan ligger.


 
Fortsättning följer





Kommentera här: