Borçka Karagöl - Artvin

Den 2:a augusti åkte jag och en kompis på en utflykt till Karagöl sjön i Borçka i Artvin. Jag blev så himla glad bär jag upptäckte att resebyråer runt om i Trabzon börjat med dagsutflykter till Artvin. För 80 TL / person (260kr) ingår resa, gratis te på rastplasterna, en rejäl lunch och vattenmelon vid Karagöl sjön. På vägen till sjön stannar man vid ett flertal platser för fotografering.
Karagöl ligger 1480 m.ö havet och ungefär 27 km från Artvin centrum. Buss hit från Trabzon tar ungefär 3,5 timme. 
Har man otur så hamnar man i tjock dimma och regn. Det var både dimma och regn när vi kom fram men det lättade efter ett tag så jag fick till riktigt bra bilder. Ärligt talat var det uppfriskande med regn efter helvetesvärme och hög luftfuktighet i Trabzon så jag gnällde verkligen inte :) 

Vi stannade bl.a vid Cankurtaran Vadisi men vi hamnade i dimma så det var bara att köra vidare.




Vid Muratlı Barajı (fördämning) får man skymt av en minaret som sticker upp från vattnet. Detta beror på just denna fördämning som byggdes för ett antal år sedan vilket resulterade i att vattnet steg och en moské och ett antal hus hamnade under vatten. Har tidigare sett detta på nyheterna så det var häftigt att få se detta IRL :) 






 
Muratlı camii (moskén) byggdes 1849 och består mestadels av bearbetad virke. Den är väldigt vacker invändigt med målad kupol och träpaneler som man snidat in olika figurer och korancitat. 




















 
Här åt vi vår goda lunch som bestod av ris och kött, sallad, dryck, honung och smör, bröd, yoghurt, te och kuymak. 












Här är vi framme vid Karagöl sjön "Borçka Karagöl Tabiat Parkı".


























Det är vanligt att man lägger frukt och dryck för kylning i floden.




























På hemvägen stannade vi till vid Bardnala vattenfallet där många fyllde sina vattenflaskor. 










Tepaus














Kommentera här: