Akliman - Hamsilos Parki - Sinop

Då fortsätter vi med reseberättelsen från i somras :)
En dag bestämde vi oss för att göra en liten utflykt till Akliman som ligger en bit utanför Sinop. Man tar en dolmus som går från Sinops centrum. På väg dit fick vi se Sinops vackra och nästan orörda stränder och vi lade märke till att det fanns massor av pensionat, villor och lägenheter som hyrdes ut till turister. Perfekt för dem som vill ha en lugn semester med strandhäng och annat mys. Hade jag haft intresse för strandliv hade jag definitivt valt detta område istället för sydkusten.Mer genuint, mer av Turkiet och ingen massturism.
 
Väl framme i Akliman förvånades vi hur lugnt det var, kanske berodde på att det var mitt i veckan. Men vi njöt av lugnet, chillade, åt en lätt lunch på strandkiosken och strosade omkring i omgivningarna. Det finns badplatser för alla smaker. En liten strand för dem som vill bada grunt och bryggor för dem som vill dyka. Akliman är en typisk picnic-plats dagsturister och barnfamiljer. Framåt eftermiddagen kom det väldigt många familjer som började grilla och duka fram en massa god mat. 
Det låg också en tuistbåt nere vid viken som brukar köra omkring folk vid Hamsilos koyu (kusten) men eftersom vi var så få som ville åka var det ingen mening. Kaptenen behövde minst 10 pers för att det skulle gå runt så det var bara att rycka på axlarna. 
 
Akliman är perfekt för en spontan dagsutflykt. Vill man stanna vid stränderna är det bara hojta åt chauffören så stannar han. Det går bussar fram och tillbaka från Sinop och Akliman hela tiden fram till sena kvällar så det är bara att chilla. Att ha en medhavd picnic rekommenderas då restaurangutbudet är begränsat. 
 
 
Pensionat på vägen mot Akliman
 
 
Långa stränder
 
Akliman - Hamsilos parken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: