Visumresan - Hopa förorten i Artvin provinsen

Det ær ungefær 12 km mellan Sarp och Hopa. Vi kom vælbehallna fram till Hopa da vi kom pa en ordentlig dolmuş i Kemalpaşa. Vi var framme i Hopa vid 13:30 tiden sa vi bestæmde oss för att mingla runt lite och æta en god lunch pa en restaurang som jag kænner till sedan manga ar. Har inte varit har pa 5 ar men allt ær sig likt. Orten har inte förændrats sa mycket sedan sist. Busstationen har förflyttats, men sedan ær allt sig likt. Hopa ær trevlig pa alla sætt men jag önskar att det kunde vara lika trevligt pa kvællarna men tyværr har Hopa fortfarande problem med öststatsluder som prostituerar sig pa hotellen som finns dær. Kommer ihag nær jag en sommarkvæll ar 2003 da jag arbetade för en trævarufirma i Trabzon, var tvungen att övernatta pa ett hotell som hette Papila i Hopa da jag varit i Georgien för att kolla trævaror tillsammans med en arbetskamrat och kommit tillbaka till Turkiet sent pa kvællen och inte hittade en buss till Trabzon.
Det var det æckligaste jag varit med om. Min arbetskamrat som bokat hotellet at mig hade fatt i information om att hotellet skulle vara "rent" fran horor och annat drægg. Hotellet sag jættebra ut men jag fick en chock nær jag checkat in och skulle ta hissen upp till mitt rum. I hissen stod en rysk hora och en fet æcklig harig gubbe och grovhanglade. Jag tog trapporna.  Eftersom det var sent pa kvællen och mitt hotellrum redan var bokat och betalt svalde jag min ilska och gick in pa mitt rum. Duschade och lade mig för att sova men icke. Överallt hördes det kn*ll ljud och sænggavlar slog i væggar av allt kn*llande runt om pa hela hotellet och jag somnade inte pa flera timmar. Pa morgonen nær jag checkade ut fick sig receptionsterna en rejæl utskællning och jag sag till att de skamdes ordentligt. Jag bad dem framföra mitt klagomal till the big boss. Vet inte hur allt utveckat sig dær de senaste aren men allt ser lika dant ut.

Hopa har jættefina strænder och hade det funnits trevligare hotell hade man kunnat aka hit en helg bara för att komma bort. Efter lunchen gick vi runt lite i centrum för att sedan ga mot busstationen för att ta en buss till staden Rize. Vi tænkte avsluta dagen dær da vi hört att det skulle æga rum en liten mini konsert dær med trevlig musik. Vi tog bussen dit vid 15:00 och det tog længre tig æn væntat. Mer om det i del 3

 
  Omgivningen i Hopa förorten. Inget att skryta om men de grönskande bergen förskönar allt
  
                                                                                                     


Kommentarer:

1 Birsen:

Usch och blää...Har själv bilat till Turkiet men Baris då han ff körde lastbil och det är ju samma sak på vägarna från Polen ända ner till turkiska gränsen. Prostituerade kommer finnas sålänge det finns gubbsjuka äckliga män.



Sv: Visst hade det varit roligt att träffas! Bara det blir av. Det skulle ju blivit av iår då jag hade önskat mig resan i 30 års present ;-). Men nu har jag ju den bästa presenten ever i magen så resan får vänta nåt år :-).



Ha en fortsatt bra dag! Kram

Kommentera här: