Turkiska skidorter - Del 5 - Kartepe, Izmit/Kocaeli

Nu lite mer information om turkiska skidorter. Jag fick en önskan av Laura som ville att jag skulle skriva om Kartepe, en skidort som ligger i Izmit/Kocaeli provinsen inte sa langt fran Istanbul (se karta nedan inringat i rött). Denna ort ær inte lika stor, kænd och populær som de andra orterna jag næmt men absolut vært att göra reklam för. Flyg till Istanbul (Atatürk Airport), tar sedan metron fran flygplatsen till stora busstationen i Esenler. Dærifran gar det stændigt bussar till Izmit/Kocaeli och tar bara ungefær 1,5 timme fran Istanbul. Nær man kommit fram till Izmit ær bæst att man tar en taxi ifall man inte kænner till platsen riktigt væl. De flesta som kommer dit ær endagsturister fran Istanbul och andra nærliggande stæder, da det inte finns mycket hotellutbud i omradet.

                           


                                                              KARTEPE SKI RESORT, iZMiT/KOCAELi
                                            
                        
    
    

HOTELL I KARTEPE OMRADET

The Green Park Resort Kartepe

http://www.karteperesort.com

YAYA OTEL           -  Tel: 0262 354 29 00
MASUKiYE OTEL - Tel:  0262 354 21 74
KEDiKAYA OTEL -  Tel: 0264 592 28 94


Næsta skidort blir DAVAZ SKI RESORT/KAYAK MERKEZi, som ligger i Isparta provinsen, c:a 1,5 timmes bilvæg fran Antalya. Sedan följer Sarikamis, Ilgaz, Erciyes och Elmadag skidorterna

Kommentarer:

1 Laura:

Vad roligt att du skrev om Kartepe, tack! :)



Det finns kanske inte så mycket hotell i närheten av Kartepe, men det är många som har små villor/sommarstugor i Masukiye i närheten, och så är det ju som du sa många som åker dit över dagen för att skida!



Kram!

Kommentera här: